Test av MathML direkte i WordPress

Denne blogteksten i har jeg lagt inn samme MathML som i jeg har brukt tidligere, men denne gangen plassert den rett i teksten istedenfor å bruke <object>. Det betyr at den nok ikke vil vises i selve bloggen siden denne ikke er XHTML, men vil kanskje funke i http://planet.idi.ntnu.no/ som i større grad kan garantere XHTML og dermed bruke mime-typen «application/xhtml+xml». Etterhvert som Opera, Firefox et al kanskje vil implemenere MathML slik som beskrevet i HTML5 så vil den kanskje vises her.

Vi prøver:

ddt[
x y
z]
=[10
(yx)
28 x
yxz


8 3
z+xy
]
,
[
x y
z

]
=[

10
10
25
]
,
t=0 30


Kommentarer

4 kommentarer til “Test av MathML direkte i WordPress”

 1. Det ser ut til å funke fint i planet.idi.ntnu.no i Opera og Firefox. Ikke så veldig pent i Opera, men litt bedre enn ingenting.

 2. Det fungerer fint på planeten, men det er litt plagsomt at Mozilla (2.0.0.14) sutrer over manglende skrifttyper. Selv etter å ha fulgt veiledningen mangler det en skrifttype (Symbol), uten at jeg ser helt hvor den behøves.

  Det er egentlig på høy tid at MathML begynner å fungere i vanlige browsere.

 3. Det er nok endel bugs mht. MathML og Firefox 2. Med Firefox 3 (beta) så fikk jeg ikke den samme klaginga på manglene fonter, slik jeg opplevde med tidligere utgaver.

  Forhåpentligvis vil fontsituasjonen bli enda bedre når http://www.aip.org/stixfonts/ slippes en gang i løpet av året.

 4. Aslak Raanes avatar
  Aslak Raanes

  MathML funker nå direkte i Firefox og Safari 5.1 i ordinær HTML.