«Waiting for the end of the world»

Boka for oss som vokste opp som engstlige barn på 70—/80-tallet, dvs under den kalde krigen og MAD-taktikkens gullalder. «Waiting for the end of the world» er en fotobok av Richard Ross med med bilder av alskens bomberom. Alt i fra små familiebomberom, via. rustne nedslitte sovjetiske, bomberom for sekter, undergrunnen i Moskva og London til splitter nye moderne sveitsiske i gilde farger.

Boka har et ganske morsomt (jeg humret ihvertfall) intervju med fotografen av Sarah Vowell. F.eks. en kommentar på bilder av et sivilforsvarsmøte i Salt Lake City (som foregår hver måned) og det faktum at Sveits har nok bomberom som 110 % av befolkninga kan benytte innen 2 timer:

[…] These people in Switzerland and Utah are serious. I think if there were a real nuclear exchange, the survivors would be Bush, Cheney, some Israelis, the Swiss, the Mormons, and assorted insect—a curious mixture.

ISBN: 1–56898-466–9 utgitt på Princeton Architectural Press i 2004.

Forsida til en bok. Hvite plasstoler rundt en bord med en hvit/brunrutete duk. Bordet befinner seg i en bunker.
Boka «Waiting for the end of the world» av Richard Ross